Coronamaatregelen handbal n.a.v. persconferentie 13 oktober 2020

Op dinsdagavond 13 oktober om 19:00 uur heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De aangekondigde maatregelen zullen in ieder geval de komende vier weken van kracht zijn en gaan in op woensdag 14 oktober om 22:00 uur.

Deze maatregelen hebben gevolgen voor de handbalsport. Alle handbalcompetities van het NHV worden per direct stilgelegd tot en met 10 november. Dit geldt voor alle competitie(wedstrijden) van het NHV, zowel voor de senioren als jeugd, op alle niveaus.
Voor alle sporters van 18 jaar en ouder zijn ook de trainingen tot en met 10 november stilgelegd.
Door de jeugd tot en met 17 jaar mag er nog wel getraind worden en zijn onderlinge wedstrijden met teams van de eigen club toegestaan.
Als bestuur willen we hierbij (het onderling wedstrijden spelen met teams van eigen club) wel een kanttekening plaatsen. Besef dat de nu getroffen maatregelen genomen zijn om onze sociale contacten te minimaliseren om zo verdere verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te beperken. Door het spelen van onderlinge wedstrijdjes vergroot je de sociale kring. Is dit wenselijk?
Het aantal trainingsdagen en uren zal voor de jeugd niet worden uitgebreid nu er uren vrij komen waarop er geen wedstrijden worden gespeeld of door senioren worden getraind. Dit om juist geen extra contactmomenten te creëren, daar waar contacten moeten worden geminimaliseerd.
Als coronaverantwoordelijke is geen extra ouder nodig, de trainer mag tevens de coronaverantwoordelijke zijn.

De huidige trainers van de jeugdteams zijn benaderd en geven aan bereid te zijn de trainingen voort te zetten. Uiteraard willen we jullie allemaal wijzen op onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om de basisregels in acht te nemen:
Volg de maatregelen op van het RIVM

 • Bij klachten blijf je thuis en laat je testen
 • Bij koorts en/of benauwdheid van huisgenoten blijf je thuis
 • Vermijd drukte
 • schud geen handen
 • Op vakantie geweest naar een oranje/rood gebied, dan is het dringende advies om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Dit houdt in ook niet te komen handballen in die periode!
  • Ontsmet je handen bij binnenkomst en vertrek.
  • Gebruik alleen eigen bidon.

Daarnaast geldt nu:

 • Naast de sportkantines moeten nu ook de douches en kleedkamers gesloten worden. Toiletten kunnen geopend blijven. Kom dus omgekleed naar de training toe.
 • Er mag nog steeds geen publiek bij de activiteiten (trainingen) aanwezig zijn.
 • Wij vragen sporters in onze accommodaties een mondkapje te dragen totdat het sporten begint.
 • De trainers dragen tijdens de training geen mondkapje, maar wel voor en na de training.
 • Indien ouders hun kinderen willen ophalen vragen wij hen zich te beperken tot 1 ouder per kind. Het liefste uw kind voor de deur afzetten en weer ophalen. Je mag de accommodatie in, maar dient hierbij de anderhalve meter afstand te bewaren én een mondkapje te dragen.

Vind je het risico te groot, voel je dan ook vrij om thuis te blijven.

Voor alles geldt: vermijd risico situaties, gebruik uw verstand en neem uw eigen verantwoordelijkheid.

Laten we hopen dat we met deze maatregelen de komende vier weken het virus weer kunnen indammen, zodat we weer op een normale manier onze geliefde sport kunnen uitoefenen.

Namens het bestuur DSC Handbal