Handbaltoekomst voor mannen en jongens in Salland!

Sallandse clubs slaan handen ineen.

Met ingang van het nieuwe seizoen spelen de handbalheren van Heeten, DSC en Schalkhaar samen in 2 teams. In de afgelopen jaren was al sprake van samenwerking maar deze wordt nu nóg verder uitgebreid. De toekomst van herenhandbal in deze regio is daarmee zekerder gesteld. En er is ook perspectief voor de handbaljongens die in de jeugd bij SV Schalkhaar spelen. Mede met ondersteuning van het NHV kon deze samenwerking gestalte krijgen.

Prestatie en recreatief

Het 1e team gaat voor een zo hoog mogelijke positie in de wedstrijdsport. Het 2e team speelt in de breedtesport. Door het samengaan van de heren van deze drie verenigingen bestaat de totale poule waaruit kan worden geselecteerd voor het 1e team uit maar liefst 35 man. De spelers uit het tweede team spelen bewust een niveau lager en willen niet per se elke wedstrijd spelen. Daarvoor is de totale groep groot genoeg. Vanaf het nieuwe seizoen wordt er ook intensiever samen getraind.

Mannen blijven zichtbaar en herkenbaar

Het 1e en 2e team blijven hun wedstrijden spelen in Heeten, Schalkhaar en sporthal Keizerslanden (de thuishaven van DSC). Daarmee blijft contact met de achterban behouden. In Keizerslanden wordt in het mooie geel van DSC gespeeld. In Schalkhaar in het diepe blauw en in Heeten in de kenmerkende groene kleur. Alle mannen blijven ook gewoon lid van hun eigen vereniging.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd en wil je eens een balletje gooien, of gewoon een proeftraining meedoen? Handbalervaring of niet, het maakt niet uit. Meld je dan via één van de 3 verenigingen. Leeftijd is geen probleem, want we hebben handballende mannen van alle leeftijden!